Je ziet het tegenwoordig in menig huiskamer, de epoxy tafel. Zowel bij particuliere als op zakelijk gebied komt de tafel vaak voor en dat is niet zonder reden. Naast dat een epoxy tafel er ontzettend mooi en decoratief uitziet heeft het ook nog eens vele andere voordelen. Je leest alles over de voordelen van een epoxy tafel in dit artikel.

 

Een tafel van epoxy is erg mooi

Het eerste voordeel van een epoxy tafel is dat het er gewoon erg mooi en stijlvol uitziet. Ligt misschien erg voor de hand, maar veel mensen kiezen een epoxy tafel voor het uiterlijk. Met epoxy zorg je er namelijk voor dat je een harde glanslaag over je tafel krijgt en dit zorgt voor een extra mooi effect. Daarnaast zorgt het ook voor een diepte-effect. En natuurlijk mag je de kleuren niet vergeten. Het is mogelijk om alle kleuren van de regenboog in je epoxy tafel aan te brengen wat zorgt voor een prachtig stukje meubel in je interieur. 

 

Epoxy tafels zijn makkelijk te herstellen

Heb je kleine kinderen of is er een kleine beschadiging aan je epoxy tafel? Geen paniek, want de epoxy is namelijk heel eenvoudig te herstellen. Dit doe je door opnieuw een laagje epoxy aan te brengen op je tafel. Dat is snel gedaan en zodoende zul je niets meer merken van de beschadiging. En je hoeft je ook geen zorgen te maken over het extra laagje epoxy wat je hebt aangebracht, want dat zie je ook niet meer. Alles wordt wel een mooi geheel en je kunt weer genieten van je tafel, zonder de beschadigingen.

 

Er zijn veel mogelijkheden met epoxy

Besluit je eenmaal een epoxy tafel te laten maken dan zijn er enorm veel mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. De ondergrond kan namelijk van alles zijn. De meeste mensen kiezen voor hout, maar er zijn genoeg andere materialen die je kunt gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om epoxy te kleuren of je kunt ervoor kiezen om er iets in te laten gieten zoals een modelboot. De afwerking van epoxy is ook een dingetje. Het is mogelijk om voor mat glans, hoogglans of zijdeglans te kiezen waardoor je altijd de mooiste tafel van epoxy voor jouw interieur krijgt. Je merkt het al, de mogelijkheden zijn oneindig.

 

Wat is epoxy plamuur?

Vaak komt ook de term epoxy plamuur terug als je epoxy gaat gebruiken. Maar wat is het nu precies? Epoxy plamuur is een twee componenten plamuur met een aantal superieure eigenschappen ten opzichte van bijvoorbeeld polyesterplamuur. Het grote voordeel van epoxy plamuur tegenover polyesterplamuur is dat het niet krimpt tijdens het uitharden.