Je hebt een prachtige tuin en bijna alles lijkt te kloppen maar toch voelt het alsof er iets mist of alsof er iets moet veranderen. Hieronder lees je een paar aanraders wanneer dat wat je mist, meer orde blijkt te zijn. De tuin kan er met een paar simpele aanpassingen meteen al heel anders uitzien!

Een schuur bouwen

Zeker wanneer je een tuin hebt met veel ruimte, kan een schuur de perfecte oplossing zijn voor meer orde in de tuin en met name voor het oog. Als je veel spullen niet kwijt kan, is een schuur een ruimte waar je ontzettend veel in kwijt kan, met het grote voordeel dat een schuur ervoor zorgt dat al je spullen goed beschermd kunnen blijven staan.

Tuin beter inrichten

Orde in de tuin hoeft niet altijd te betekenen dat er te veel spullen zijn of dat het te rommelig is. Soms is het ontwerp van de tuin, of de manier waarop de tuin is ingedeeld op het hoog niet geordend. Daardoor voelt een tuin al snel druk of onoverzichtelijk. Een tuinmeubel in de tuin is de ideale manier om meer te gaan nadenken over hoe de tuin het beste ingedeeld kan worden. Als je vaak buiten zit, is het aan te raden om de tuinmeubel neer te zetten en daar omheen te denken. Dat betekent dat je ervoor zorgt dat de tuinmeubelen als eerste in het oog vallen en dat de rest van de tuin dat mogelijk maakt. Je kunt het groen bijvoorbeeld kaan afbakenen door een duidelijk pad, of het pad dat er al is vervangen door nieuwe tegels in de tuin. Hierdoor komen je tuinmeubelen ook veel beter naar voren.

Een opbergbox tuin

Wat je vaak ziet is dat mensen simpelweg niet weten waar ze overige spullen moeten laten. Zo vreemd is dat niet, want als je niet echt iets hebt waar je je spullen kan laten, dan leg je ze automatisch gewoon in de hoek. Wat je ziet is wel dat er vervolgens gewoon een hoek gevuld is met spullen. Een opbergbox is perfect wanneer je geen fietsen hoeft te stallen, maar wel veel spullen hebt, zoals bijvoorbeeld het speelgoed van de kinderen of spullen die horen bij de tuinmeubels. Er zijn zelfs tuinmeubels die volledig in opbergboxen. De opbergboxen kun je ahcter de schuur neerzetten of in de hoek van de tuin, dit oogt meteen een stuk rustiger dan wanneer je veel spullen hebt liggen.