Als u denkt aan het besparen van energie in uw huis, denkt u misschien meteen aan grote veranderingen die u moet aanbrengen. Maar u hoeft niet meteen alles om te gooien om energie te besparen. Er zijn ook kleine stappen die u kunt nemen die een groot verschil kunnen maken. Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen. 

Maak gebruik van de juiste verwarming

Een van de eenvoudigste manieren om energie te besparen, is door uw verwarming lager te zetten. Een graden kan al een groot verschil maken. Als u het niet erg vindt om een trui of vest aan te doen binnenshuis, is het nog eenvoudiger om nog een paar graden lager te zetten. Zo bespaart u niet alleen energie, maar u bespaart ook op u gas- of elektriciteitsrekening. Daarnaast is het slim om gebruik te maken van de juiste verwarming. Denk hierbij aan infrarood verwarming.

Wat is infrarood verwarming?

Infraroodverwarming maakt gebruik van infraroodstraling om de ruimte op te warmen. Dit is een veel efficiëntere manier van verwarmen dan bijvoorbeeld convectie, waarbij de lucht in de ruimte opgewarmd wordt. Infraroodverwarming is ook beter voor uw gezondheid, omdat er geen stof of pollen in de lucht wordt opgewarmd.

Voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een relatief nieuwe vorm van verwarming die steeds populairder wordt. Het werkt door middel van infraroodstraling en is daardoor zeer efficiënt. Er zijn verschillende voordelen aan infrarood verwarming.

  • Infrarood verwarming is erg energiezuinig. Het maakt gebruik van minder energie dan traditionele verwerkingsmethoden, omdat het de objecten en muren Direct opwarmt in plaats van de lucht. Dit maakt het ook veel sneller en effectiever.
  • Infrarood verwarming is ook beter voor uw gezondheid. De straling werkt verzachtend op spieren en gewrichten en kan pijn verminderen. Het kan ook helpen bij het voorkomen van infecties door de lucht te verwarmen en te desinfecteren.
  • Infrarood verwarming is ook veiliger dan andere verwerkingsmethoden. Er is geen kans op brand of schadelijke stoffen in de lucht, omdat er geen open vlammen of verbranding aan de infraroodpanelen.
  • Infrarood verwarming is ook een stuk milieuvriendelijker. Er worden geen schadelijke stoffen in de lucht vrijgegeven en het maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Verlichting

Een andere eenvoudige manier om energie te besparen is door uw lichten uit te doen wanneer u de kamer verlaat. Dit lijkt misschien een kleine stap, maar als u het over een hele dag uitrekent, bespaart u al snel veel energie. Het is ook een goed idee om energiezuinige lampen te gebruiken, zoals LED-lampen. Deze gebruiken minder energie dan gewone gloeilampen en gaan ook langer mee.

Ramen en roosters sluiten

In de winter kan het soms lastig zijn om uw huis warm te houden zonder uw verwarming te hoog te zetten. Een goede manier om dit te voorkomen is door uw raam roosters dicht te doen wanneer het koud is buiten. Dit voorkomt dat de kou van buiten naar binnen komt en zorgt ervoor dat uw huis sneller opwarmt.