Hebben jullie net ontdekt dat je in verwachting bent van een kindje? Dan zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden en is het vooral heel spannend. Een zwangerschap moet natuurlijk zo veilig mogelijk gaan, maar stress kan al snel een boosdoener zijn. Veel moeders zitten met de vaderschaps vraag en weten niet zeker wie de vader van het kindje is. Ook voor de vader is het belangrijk om te weten of hij nu echt de vader is van het kindje. Op deze manier kan de band versterkt worden en is er minder stress tijdens de zwangerschap. Maar hoe kom je er nu precies achter wie de vader is van het kind? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Prenatale vaderschapstest

Een prenatale vaderschapstest is erg belangrijk als je tijdens de zwangerschap erachter wilt komen wie de vader is. De test kan worden gedaan tijdens de zwangerschap en vormt ook geen gevaar voor het kind. Dit kan vaak al vanaf 7 weken zwangerschap en de test is 99.9% accuraat. Dit is natuurlijk hartstikke fijn als je erachter wilt komen wie de vader wordt van het kindje. De test kun je zelf thuis eenvoudig doen en je moet monsters afnemen bij jezelf, maar ook bij de vermeende vaders. De monsters stuur je op naar het lab en hier wordt het nader onderzocht. De resultaten worden in een anonieme brief naar je woning gestuurd, zodat je eindelijk antwoord krijg op de vraag.

Bestellen op het internet

De prenatale vaderschapstest kun je eenvoudig bestellen op het internet, maar hier moet je wel een aanbieder voor vinden. De prenatale vaderschapstest is namelijk behoorlijk duur en daarom is het essentieel om een betrouwbare aanbieder te vinden. De test kost al snel duizenden euro’s en de kwaliteit van de test verschilt per aanbieder. Controleer daarom goed op de website van de aanbieder en kijk naar de reviews. In de reviews staan vaak de ervaringen van de vorige klanten, hier kun je veel informatie uit halen. De meeste aanbieders hebben ook andere DNA testen die je allemaal thuis kunt gebruiken. Zo kun je het geslacht bepalen van het kindje, maar ook erachter komen of je een chronische ziekte hebt. Kijk op de website van de aanbieder en controleer het aanbod heel erg goed, vaak staat er ook meer informatie bij over waarvoor je het kunt gebruiken.