Sfeer

Als je een woonruimte met een houten vloer binnenloopt is de sfeer eerste wat je zal opvallen. Niets is beter dan een huis met een mooie houten vloer. Het leent zich perfect voor een knusse avond met vrienden aan tafel terwijl de kaarsen aanstaan en er een achtergrond muziekje aanwezig is. Dit heeft vooral te maken met het feit dat hout heel natuurlijk materiaal is en relatief heel onbewerkt. Hele bewerkte vloeren geven een wat koudere indruk, denk maar aan steen of aan vloerkleed. Hout heeft ook alle imperfecties nog, daardoor voelt het veel warmer.

Duurzaam

Steeds meer mensen kiezen voor hout uit een duurzaam oogpunt. Je ziet dat er tegenwoordig meer gelet wordt op de ecologische voetafdruk en vanuit dat vertrekpunt worden duurzamere keuzes steeds populairder. Hout is daar een goed voorbeeld van. Dat komt vooral omdat het lang mee gaat. Hout is een van de vloeren die tientallen jaren kan liggen en zelfs alleen maar mooier wordt. Dat geldt ook voor wanneer er beschadigingen te zien zijn. Het is een van de enige vloeren waarbij gebruikerssporen juist iets heel moois kunnen toevoegen. Het geeft dat er geleefd is, en daardoor krijgt de ruimte meer karakter. Bij houten vloeren Amsterdam heb je hout dat

Variatie

Wat vooral zo tof is aan het hout is dat er nog steeds heel veel soorten van beschikbaar zijn. Hout heeft helaas toch nog steeds een wat eenzijdig beeld, waardoor mensen niet een realistisch idee hebben van hoe hout eruit zou kunnen zien in hun woonkamer. Het kan echt verassend modern zijn, een visgraat vloer van laminaatenparket is nog nooit zo populair geweest. Door het patroon komt er echt een extra dimensie in de ruimte zonder dat het druk gaat ogen. Doordat het strak eruit ziet blijft het heel elegant, anders dan bijvoorbeeld planken die zo min mogelijk bewerkt zijn. Je kan dus aan de hand van de rest van de ruimte heel goed je houten vloer erop aanpassen. Wil je juist hout dat wat ruwer hoogt, of wil je hout dat nog steeds heel schoon en strak is.

Prijs

Hout staat bekend als een dure vloersoort. Hier zit zeker een kern van waarheid in, het is relatief een stukje duurder dan andere vloeren. Dit heeft alles te maken met duurzaamheid en de natuurlijkheid van het materiaal. Bovendien is goed hout ook echt wat waard, goedkoper hout is ook van mindere kwaliteit. De prijs zegt dus veel over wat je in huis haalt, op een hele positieve manier.