Als freelancer weet je maar al te goed dat jij afhankelijk bent van het aantal opdrachten dat jij mag uitvoeren voor opdrachtgevers. Als jij geen opdrachten binnen krijgt, betekent dat immers dat je geen inkomsten hebt. Veel freelancers vinden het erg moeilijk om nieuwe opdrachten te vinden, want zij weten vaak niet hoe dit moet of hebben er juist geen tijd voor. Dat heeft er in de meeste gevallen voornamelijk mee te maken dat deze mensen zelf hard werken waardoor ze weinig tijd over hebben om nog aan acquisitie te doen. Daarom is het als freelancer enorm belangrijk dat jij weet hoe je nieuwe opdrachten kan vinden. Gelukkig vind je daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Schakel een uitzendbureau in 

Voor het vinden van nieuwe opdrachten die jij als freelancer mag uitvoeren, kan je altijd een uitzendbureau inschakelen. Een uitzendbureau staat altijd in nauw contact met duizenden bedrijven en opdrachtgevers die op zoek zijn naar nieuw personeel of nieuwe freelancers voor het uitvoeren van opdrachten. Het inschakelen van een uitzendbureau is niet moeilijk, want je hoeft daarvoor alleen een uitzendbureau te contacteren om de ZZP vacatures te bekijken. Daarnaast stikt het in Nederland van de uitzendbureaus. In vrijwel iedere stad en ieder dorp is er wel een uitzendbureau te vinden waar jij terecht kan. Houd er wel rekening mee dat er altijd een kans aanwezig is dat een uitzendbureau geen nieuwe opdrachten voor je kan vinden!

 

Word lid van een freelancer community 

Sinds de komst van het internet zijn er allerlei handige websites verschenen. Zo komen er ook steeds meer freelancer community’s bij die het voor werkgevers en opdrachtgevers makkelijker maakt om nieuwe freelancers te vinden. Op deze website kan je eenvoudig zoeken naar ‘zzper gezocht’ om nieuwe opdrachtgevers te vinden. Voor het vinden van nieuwe opdrachten is het dus erg verstandig om een account aan te maken bij een freelancer community. Dit maakt het niet alleen voor werkgevers en opdrachtgevers makkelijker, maar ook voor de freelancers. Het maken van een account bij een freelancer community is geheel kosteloos en in de meeste gevallen hoef jij ook niets te betalen voor het aannemen van nieuwe opdrachten. Deze kosten worden door een freelancer community automatisch in rekening gebracht bij een opdrachtgever of een werkgever. Houd er wel rekening mee dat dit zeker niet bij elke community het geval is, dus je moet zeker niet schrikken als je een bepaald bedrag moet betalen voor het aannemen van opdrachten. Daarom is het vooral verstandig om van tevoren te kijken naar de voorwaarden van het platform waarop jij je aanmeldt.